Vinitaly Deluxe susține arta și cultura.

Ateneul Român

Ateneul Român

Vinitaly Deluxe are onoarea să fie sponsorul si partenerul unui spectacol special, un concert în cadrul caruia vor participa marea violonistă canadiană Angele Dubeau și ansamblului ei La Pieta.

Angele Dubeau, una dintre cele mai faimoase, premiate si decorate violoniste canadiene va veni in Romania, impreuna cu ansamblul La Pieta, pentru un concert unic la Atheneu, duminica, 13 martie – un concert deosebit, cu mai multe premiere pentru salile noastre de concert.

Angele-Dubeau

Angèle Dubeau este una dintre cele mai cunoscute și mai premiate violoniste canadiene; înregistrările ei se bucură de un excepțional succes, ea fiind unul dintre puținii interpreți de muzică clasică din lume care au obținut un Disc de Aur pentru numărul-record de discuri vândute. Angèle Dubeau a câștigat primul premiu important la 15 ani, pe când era studentă la Conservatorul din Montreal. A studiat la Juilliard School of Music din New York, cu Dorothy DeLay, apoi s-a perfecționat cu marele violonist și pedagog român Ștefan Gheorghiu, de care sunt legate nostalgia și dorința revenirii în România, după mai bine de 30 de ani. Reperele carierei ei, desfășurate pe parcursul a patru decenii, sunt numeroasele premii internaționale și concerte pe scene dintre cele mai importante, 39 albume, emisiuni de mare succes despre muzica clasică. De 20 de ani conduce „La Fête de la Musique de Mont-Tremblant”, un festival de muzica clasica ce atrage anual 35.000 de melomani. Pentru serviciile aduse muzicii clasice, culturii si publicului, Angèle Dubeau a primit numeroase distinctii: Doctor Honoris Causa al Université Concordia à Montréal, Member of the Order of Canada, Officer of the Order of Canada, Queen Elizabeth II Golden Jubilee Medal, Queen Elizabeth II Diamond Jubilee Medal, Knight of the Ordre national du Québec, Calixa-Lavallée prize from the Société Saint-Jean-Baptiste de Montréal etc. Angèle Dubeau a vândut peste 600.000 de discuri; peste 15 milioane de persoane din toată lumea i-au ascultat albumele online.

La spectacol au confirmat prezenta numeroase oficialitati:  presedintie, ministere, primarie, ambasade, precum si oameni de afaceri, de cultura, din mediul academic si mass media.

Vinitaly Deluxe se implica si sustine cu drag acest proiect.