Piemonte

#MICHELE CHIARLO

Construirea cramelor de vinificare în inima prestigioaselor zone de producţie ale Piemontului, în Calamandrana, Barolo şi Gavi, reprezintă, ca factor complementar al acestei filozofii de producţie, o legătură perfectă între tradiţia clasică a regiunii Monferrato şi Langhe şi tehnologia la cel mai înalt nivel. Aici gasim tăierea riguroasă a viţei, folosirea în exclusivitate a îngrăşămintelor naturale, recolte mereu reduse la fiecare viţa, culesul strugurilor în momentul optimal şi controlarea fazelor de tescuire şi fermentare.

Produse

MICHELE CHIARLO

# PIO CESARE

Pio Cesare a fost printre primii, în a doua jumătate a secolului XIX, care a crezut în marele potenţial a vinurilor Barolo, Barbaresco şi a fost printre primii cere le–a produs şi le–a făcut cunoscute. 50 de hectare de vii, în poziţii foarte preţioase, fie în zona vinului Barolo (în Serralunga d’Alba viile fermei „Ornato” şi cele ale fermei „Colombaro”, în Grinzane Cavour viile fermei „Gustava”, în Morra via „”Roncaglie” şi în Barolo–Novelo via „Ravera”), fie în zona de producere a vinului Barbaresco (în Treiso viile fermei „Il Bricco” şi cele din „San Stefanetto), dar şi în Sinio, în Diano d’Alba şi în Trezzo Tinella.

Produse

PIO CESARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>