# CANTINA TOLLO

O poveste spusă în cor

Crama noastră a luat fiinţă în 1960, când câmpiile din Abruzzo se depopulau din nou şi mulţi italieni plecau din ţară în căutarea unui viitor mai bun. Taţii noştri, viticultori de generaţii, au ales însă să rămână cu viile lor, creând Crama Tollo.
Protagonistă în anii şaizeci şi şaptezeci a climatului efervescent viniviticol ce anima teritoriul din Abruzzo, Crama a avut un rol activ în sector,
contribuind la determinarea unei schimbări radicale în geografia viticolă a regiunii. Pe măsură ce se înregistra scăderea producţiilor din zonele Teramo şi Acquila, creşteau suprafeţele cultivate cu viţă-de-vie din zona Chieti şi în special la Tollo, devenit un adevărat “Oraş al vinului”.
O mare importanţă a avut-o Crama şi în procesul de reglementare a producţiei, în iniţiativele de protejare a vinurilor tipice regionale şi în programele de îmbunătăţire a calităţii strugurilor şi tehnicilor de vinificare. În prezent, Crama Tollo este
printre cele mai importante şi consolidate realităţi din sectorul viniviticol italian. Prezentă în toate ţările Uniunii Europene, în America de Nord şi în Orientul Îndepărtat, exportă 35% din producţie, acordând o atenţie particulară pieţelor în dezvoltare din Rusia, India şi China.
Instalaţiile de maturare situate la Tollo sunt formate din butoaie din stejar de Slavonia, la care se adaugă vasele din ciment vitrificat, considerate în prezent cele mai bune pentru îmbătrânirea vinului.
Pasiunea, angajamentul şi valorile împărtăşite au condus Crama Tollo la orice răscruce a istoriei sale şi continuă să-i însoţească succesele.

Produse

CANTINA TOLO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>