Prosecco Valdo – in Business Arena Magazine

Valdo for life lovers ! & Vinitaly Deluxe !

Reprezentam cei mai buni viticultori din Italia, atât din zonele traditionale cât si din regiuni mai putin cunoscute, creatori de marci renumite in intrega lume, ale caror vinuri fac parte dintre cele mai apreciate sortimente din Italia si care adesea certifica colectii din lumea larga ca fiind dintre cele mai bune la nivel mondial si care au obtinut numeroase premii la concursuri de specialitate.
Daca sunteti clienti sau doar în scop privat interesati, puteti sa vizitati cramele noastre si sa comandati vinuri, accesand site-ul www.vino-domus.ro . Speram ca participarea noastra pe piata sa va aduca numai satisfactii. Va suntem recunoscatori pentru incredere si pentru alegerea de a cumpara vinurile noastre!

DEGUSTAREA UNUI VIN SPUMANTuntitled

Există câteva reguli esenţiale care trebuie să fie respectate pentru a putea aprecia din plin un  Prosecco Valdobbiadene Superiore.

RĂCIREA STICLEI : Puneţi sticla timp de 30/40 de minute în frapiera specială umplută pe jumătate cu gheaţă şi jumătate cu apă. Dacă folosiţi un frigider, sticla va fi răcită timp de 24 de ore înainte de consum. Sunt absolut de evitat diferenţele neprevăzute de temperatură deoarece acestea ar putea deteriora vinul. Nu răciţi niciodată sticla în  freezer. Temperatura de servire sugerată este între 7 şi 10° C.

Crama Valdo cultiva struguri in centrul zonei DOCG Valdobbiadene Prosecco Superiore din 1926 innobiland-o astfel cu pasiune, dedicatie si talent in arta viticulturii. Dragostea multor generatii pentru domeniul oenologiei a dus la succesul fulminant al vinului Prosecco  Valdo pe plan mondial, acesta concretizandu-se in numeroase distinctii primite an de an.

Un produs de top al zonei Valdobbiadene din care provine, cu arome florale si fructate, intre care distingem marul, para, prajitura cu lamaie si ceva note de piper verde. Usor, fresh si soft pe palat, cu postgust crocant si floral.

O alegere potrivita pentru o cina festiva !

DEGUSTAREA UNUI VIN SPUMANT

11881737_934003706668519_868885533_n

 

Există câteva reguli esenţiale care trebuie să fie respectate pentru a putea aprecia din plin un  Prosecco Valdobbiadene Superiore.

RĂCIREA STICLEI

Puneţi sticla timp de 30/40 de minute în frapiera specială umplută pe jumătate cu gheaţă şi jumătate cu apă. Dacă folosiţi un frigider, sticla va fi răcită timp de 24 de ore înainte de consum. Sunt absolut de evitat diferenţele neprevăzute de temperatură deoarece acestea ar putea deteriora vinul. Nu răciţi niciodată sticla în  freezer. Temperatura de servire sugerată este între 7 şi 10° C.

LALEA SAU FLUTE (CU PICIOR LUNG)

Paharele cele mai potrivite pentru a obţine dezvoltarea maximă a perlajului şi pentru aprecierea tuturor caracteristicilor produsului sunt lalea sau flute.

Vinitaly Deluxe susține arta și cultura.

Ateneul Român

Ateneul Român

Vinitaly Deluxe are onoarea să fie sponsorul si partenerul unui spectacol special, un concert în cadrul caruia vor participa marea violonistă canadiană Angele Dubeau și ansamblului ei La Pieta.

Angele Dubeau, una dintre cele mai faimoase, premiate si decorate violoniste canadiene va veni in Romania, impreuna cu ansamblul La Pieta, pentru un concert unic la Atheneu, duminica, 13 martie – un concert deosebit, cu mai multe premiere pentru salile noastre de concert.

Angele-Dubeau

Angèle Dubeau este una dintre cele mai cunoscute și mai premiate violoniste canadiene; înregistrările ei se bucură de un excepțional succes, ea fiind unul dintre puținii interpreți de muzică clasică din lume care au obținut un Disc de Aur pentru numărul-record de discuri vândute. Angèle Dubeau a câștigat primul premiu important la 15 ani, pe când era studentă la Conservatorul din Montreal. A studiat la Juilliard School of Music din New York, cu Dorothy DeLay, apoi s-a perfecționat cu marele violonist și pedagog român Ștefan Gheorghiu, de care sunt legate nostalgia și dorința revenirii în România, după mai bine de 30 de ani. Reperele carierei ei, desfășurate pe parcursul a patru decenii, sunt numeroasele premii internaționale și concerte pe scene dintre cele mai importante, 39 albume, emisiuni de mare succes despre muzica clasică. De 20 de ani conduce „La Fête de la Musique de Mont-Tremblant”, un festival de muzica clasica ce atrage anual 35.000 de melomani. Pentru serviciile aduse muzicii clasice, culturii si publicului, Angèle Dubeau a primit numeroase distinctii: Doctor Honoris Causa al Université Concordia à Montréal, Member of the Order of Canada, Officer of the Order of Canada, Queen Elizabeth II Golden Jubilee Medal, Queen Elizabeth II Diamond Jubilee Medal, Knight of the Ordre national du Québec, Calixa-Lavallée prize from the Société Saint-Jean-Baptiste de Montréal etc. Angèle Dubeau a vândut peste 600.000 de discuri; peste 15 milioane de persoane din toată lumea i-au ascultat albumele online.

La spectacol au confirmat prezenta numeroase oficialitati:  presedintie, ministere, primarie, ambasade, precum si oameni de afaceri, de cultura, din mediul academic si mass media.

Vinitaly Deluxe se implica si sustine cu drag acest proiect.

Editie Jubiliara la Valdo

 

Jubilee Bottle

90 de raze aurii deseneaza acum tot atatia ani de istorie Valdo si

de succes în întreaga lume.

Un Cuvee obținut din cea mai buna vita de vie, din podgoriile venețiene,

care satisface si cele mai exigente dorinte, care defineste cele mai intense arome.

Am inceput cu misiunea de a aduce gustul, prospețimea

și convivialitatea vinurilor spumante italiene pe drumul in care calitatea sa fie pe viata.

Si am reusit.

Iubitorii Valdo din întreaga lume, cei care ne sunteti alaturi de atatia ani, va multumim.

 

Prezentare Valdo si degustare de arta!

event cover

 

Miercuri 24 Februarie 2016, începând cu ora 19.00, pregătim o nouă seară eleganta și relaxanta în Galeria Art Georgies București (Calea 13 Septembrie 107-109, vis a vis de Hotel Marriott).

Împreună vom descoperi noutățile primăverii semnate Art Georgies, o colecție nouă, plină de prospețime și culoare.

Atmosfera va fi efervescentă, alaturi de prosecco Valdo, prezentarea va fi facuta de domnul Marian Timofti – Președinte al Organizației Somelierilor din România.

Va rugam sa confirmați prezența dumneavoastră telefonic la 0731 900 258 sau printr-un email la contact@artgeorgies.ro.

SPUMANTIZARE !!!

 

P Oro Puro

Senzaţia plăcută pe care o avem când degustăm un Prosecco Superiore di Valdobbiadene este oferită de veselia bulelor care gâdilă în mod plăcut cerul gurii.

Originea lor derivă dintr-o a doua fermentare a vinului.
Sunt două sisteme principale de obţinere a spumantizării, adică de obţinere a spumei.

METODA CHARMAT

Prevede fermentarea în autoclave unde, împreună cu vinul, se adaugă drojdii naturale atent selecţionate care, transformând zaharurile prezente, generează bulele atât de îndrăgite.
Charmat este scurt atunci când ciclul de prelucrare variază între 3 şi 4 luni.
Lung atunci când ciclul depăşeşte 6 luni. În acest caz, se poate numi Rezervă.

METODA CLASICĂ SAU CHAMPENOISE
Constă în inducerea refermentării în sticlă a vinurilor prin adăugarea de zaharuri şi drojdii atent selecţionate. În acest mod, vinul capătă tradiţionala presiune, garantată de anhidrida carbonică produsă de a doua fermentare în sticlă.
După o perioadă de odihnă, sticlele sunt dispuse pe suporturi speciale (pupitre), care ţin gâtul mai jos faţă de fundul sticlei; rotaţia continuă a acesteia ajută la depunerea drojdiilor consumate pe dop. Ultima fază, denumită evacuare, constă în congelarea gâtului sticlei şi îndepărtarea dopului, astfel încât depunerile să iasă, împinse de presiune.
Simplitatea voită cu care descriem procesul de spumantizare ascunde în realitate o mulţime de cunoştinţe, secrete şi tehnici transmise din generaţie în generaţie. În acest caz, măiestria şi abilitatea oenologului reprezintă factorii fundamentali care îi garantează produsului exigenţele unice şi inimitabile, delimitând, astfel, personalitatea producătorului de vin.
Ţineţi cont că pentru a pune în practică tehnica de spumantizare este nevoie de etanşarea dată de sticlă.
În funcţie de dulceaţă, Spumantele sunt împărţite de obicei in categorii diferite, în funcţie de reziduul zaharos prezent în sticlă:
EXTRA BRUT: Intre 0 e 6 g/l
BRUT: Inferioara a 12 g/l
EXTRA DRY: Intre 12 e 17 g/l
DRY: Intre 17 e 32 g/l
MEDIUM DRY: Intre 32 e 50 g/l
DULCE: Depaseste 50 g/l

PROSECCO ORO PURO – Valdo

 

vtl-vapop-1b

Crama Valdo cultiva struguri in centrul zonei DOCG Valdobbiadene Prosecco Superiore de 80 de ani, innobiland-o astfel cu pasiune, dedicatie si talent in arta viticulturii. Dragostea multor generatii pentru domeniul oenologiei a dus la succesul fulminant al vinului Prosecco pe plan mondial, acesta concretizandu-se in numeroase distinctii primite an de an. Prosecco Oro Puro, este, asa cum poti deduce din numele sau, „aur pur” pentru prietenii vinurilor de calitate. Este un vin simplu, dar elegant, cu aciditate echilibrata cu dulceata. Un produs de top al zonei din care provine, cu arome florale si fructate, intre care distingem marul, para, prajitura cu lamaie si ceva note de piper verde. Usor, fresh si soft pe palat, cu postgust crocant si floral. O alegere potrivita pentru o cina festiva!

CE SPUN PASIONATII DESPRE ACEST VIN:

Iata un Prosecco care arata de ce sunt capabile cu adevarat aceste vinuri, fara sa para vreo clipa fortat sau foarte iesit din tipare. Pur si simplu prospetimea e mai ridicata decat la un exemplar obisnuit, atat in arome cat si in gust. Care gust e foarte fin, echilibrat si are un final peste medie. Sticla se termina cat ai zice “paste cu sos alb”. Sau “peste”.
(Sorin Stelian, Pasionat de vinuri – Data degustarii: Iun 2015)

Valdo Oro Puro este, probabil, cel mai reusit Prosecco incercat de subsemnatul pana acum. Un spumant care vine cu arome precise de fructe albe si subtonuri mineral-tonice care ofera o superba senzatie racoritoare. Bine definit la nivel gustativ, cu o aciditate sustinuta dar care nu acopera paleta aromatica nici o clipa. Puternic dar si elegant in acelasi timp, poate juca impecabil rolul unui aperitiv perfect
(Ciprian Haret, Pasionat de vinuri – Data degustarii: Iun 2015)

Se incalzeste afara si nu cred ca e nimic mai placut decat un spumant bine frapat pentru a combate arsita. Bine, sunt exceptate de la aceasta regula persoanele care sunt cu masina sau cele iremediabil pasionate de bere. Totusi, daca cititi aceste randuri, inseamna ca, probabil, nu faceti parte din categoriile de mai sus. Prin urmare, va recomand acest spumant din regiunea italiana Valdobbiadene, produs prin refermentarea in tancuri de inox a vinului obtinut din soiul Glera. Rezultatul acestui proces este un Prosecco de o culoare galben pai, cu nuante verzui si cu o perlare delicata. Nasul vinului este dominat de soc, flori de tei si note minerale. Corpul este elegant, cu o buna aciditate ce compenseaza fara efort micul rest de zahar. Gustul este liniar, cu mere verzi, corcoduse si cirese albe. Postgustul proaspat, citric si putin dulceag ne lasa o buna impresie generala si un iremediabil chef de a mai bea un pahar.
(Razvan Avram, Pasionat de vinuri – Data degustarii: Iun 2015)

Sursa: http://www.unvinpezi.ro/

GAVI LE MARNE 2014 – Michele Chiarlo

vtl-mcgavi14-1b

Patru generatii de producatori din Piemont, patru regiuni (Barolo, Barbaresco, Asti si Gavi), patru soiuri antice Piemonteze (Nebbiolo, Barbera, Cortese si Moscato), vinificate in patru stiluri diferite, dar un singur spirit, asta inseamna Chiarlo. Gavi Le Marne 2014 este produs din struguri din podgoriile de langa orasul Gavi, ajunsi la cea mai expresiva forma, datorita solurilor calcaroase, vulcanice, imbinate cu briza mediteraneana si vantul rece de munte, un microclimat ideal pentru dezvoltarea perfecta a strugurilor Cortese. Gavi Le Marne 2014 dezvaluie arome proaspete de portocala, mar, para si note minerale. Este un vin cremos, cu aroma fructata bine evidentiata, cu post gust persistent. Este optiunea perfecta pentru peste si preparate cu fructe de mare.

CE SPUN PASIONATII DESPRE ACEST VIN:

Iata o expresie destul de elevata a DOC-ului Gavi si evident a soiului Cortese. E un vin fermentat pe drojdii de terroir, ceea ce, cred eu, scoate tot ceea ce e propriu acestui strugure. Un vin cu aromatica fina, florala, usor fructata, cu pastise minerale, de o corpolenta mediu plus, un gust citric-aromat amintind de piersici si corcoduse coapte, asadar acid, dar nu din cale afara, usor de digerat de noi, romanii, obisnuiti cu feteasca regala si cramposia. Ideal alaturi de peste si alte lighioane marine.
(George Mitea, Pasionat de vinuri – Data degustarii: Feb 2016)

Un vin alb din regiunea italiana Piemonte este, in general, o prezenta neobisnuita. Si totusi, din soiul local Cortese se obtin vinuri absolut memorabile, cum este si acest Gavi – foarte fin, elegant si totusi “de cursa lunga”. Culoarea este galben deschis, cu irizatii roz pal, iar nasul este discret, cu flori albe de camp, caise verzi si note calcaroase. Corpul vinului este efilat, cu alcool aproape insesizabil si o buna aciditate. Gustul este centrat pe lime, mere verzi, sambure de caisa si fagure de miere. Postgustul este lung, proaspat, putin amarui, migdalat si discret mineral. Trebuie servit nu foarte rece, pe la 12 grade, impreuna cu aproape orice platou de aperitive.
(Razvan Avram, Pasionat de vinuri – Data degustarii: Feb 2016)

Pentru cei familiarizati cu vinurile piemonteze, numele lui Michele Chiarlo nu ar trebui sa prezinte nici un mister. Este unul dintre cei mai cunoscuti producatori din zona. Acest Gavi nu vine decat sa comfirme statutul deja elevat al lui Chiarlo. Surprinzator de rafinat, cu o explozie floral-fructata la nivel olfactiv si un echilibru excelent la nivel gustativ. In concluzie, o lucratura deosebita pentru nivelul lui de pret
(Ciprian Haret, Pasionat de vinuri – Data degustarii: Feb 2016)

Sursa: http://www.unvinpezi.ro/

CHIANTI CLASSICO RISERVA 2012 – Rocca delle Macie

vtl-rdmccr12-1b

Unul din vinurile cu care crama si-a inceput istoria, crescand impreuna de-a lungul anilor. Cupaj de 90% Sangiovese, 5% Cabernet Sauvignon si 5% Merlot, vinul este unul cu personalitate puternica. El reprezinta cu mandrie, peste tot in lume, numele „Zingarelli” si legatura puternica pe care aceasta familie o are cu zona Chianti Classico. Un vin echilibrat, savuros si corpolent ce a obtinut medalia de bronz la gala Decanter World Wine Award.

CE SPUN PASIONATII DESPRE ACEST VIN:

Riserva Famiglia Zingarelli este un Chianti Classico care se remarca prin sobrietate si eleganta. Avem de-a face cu un cupaj de 90% Sangiovese, 5% Cabernet Sauvignon si 5% Merlot, supus unei maturari de 24 de luni in stejar frantuzesc – proces care reuseste sa pondereze, in parte, asprimea barbateasca a soiului Sangiovese. Culoarea este rubinie, cu bordura maronie, iar nasul e auster, cu prune afumate si note condimentate. Alcoolul este bine integrat in corpul robust, iar taninuri sunt inca tinere. Gustativ are multe visine supracoapte, coacaze si ciocolata amara. Postgustul este lung, cu o placuta astringenta, lasand note de lemn, piper negru si tabac. Inainte de a fi servit, vinul are nevoie de o oxigenare de 2-3 ore in decantor. Aciditatea ridicata si taninurile robuste ii asigura acestui vin un potential de invechire de minim 10-15 ani.
(Razvan Avram, Pasionat de vinuri – Data degustarii: Ian 2016)

Fructe negre de padure, visine supra coapte si gem de macese, ajutate de o aciditate tinereasca, fac din acest Chianti 2012 un performer de cursa lunga. Nu si-a pierdut din tinerete si incisivitate, ramanand cu o textura aspra si densa, si cu un final destul de lung si usor afumat. Se afla pe o panta ascendenta asa ca merita pastrat, ori consumat tanar, langa un piept de rata cu sos de prune.
(Mihai Oprea, Pasionat de vinuri – Data degustarii: Ian 2016)

Rocca delle Macie ne face astazi cunostinta cu un Chianti Classico Riserva din recolta 2012, destul de tipic, inzestrat cu arome usor peste medie ca intensitate si taninuri camuflate in peisajul dominat de nuantele de sambure de cireasa, visina si ceva trimiteri in zona ierburilor aromate uscate.
(Alin Ionita, Pasionat de vinuri – Data degustarii: Ian 2016)

Sursa: http://www.unvinpezi.ro/

Categorii